Dessert table for Maysaa's Aqiqah

For Maysaa's aqiqah, I also wanted a dessert table! So, I did it myself. Dengan pertolongan family jugak lah especially my husband for supporting me. I also did my own backdrop untuk tangkap gambar. Read: DIY PHOTO BACKDROP FOR MAYSAA'S AQIQAH

Dessert table aqiqah


First of all, the table and decorations. The white table tu memang dah ada dekat rumah and the decorations, pink bunting and pink balloons tu beli dekat Spotlight. Adik ipar and the cousins yang tolong tiupkan semua belon tu :)


The cupcake holder, pinggan, balang kaca semua bought from IKEA Cheras. 


I ordered this beautiful floral cake and Maysaa's name cake topper. Tapi last last cake ni lupa potong, family je dapat rasa. Tetamu tak sempat haha sorry! :P

Thank you to some instashops yang sudi sponsor desserts for Maysaa's Aqiqah!

Oreo brownies from instagram @milknflour. Serious sedap, yang ni cepat gila habis.

Nutella crumble bars from instagram @milknflour too. Yang ni tak sempat nak menikmati, dah habis. Laku jugak.

Cupcakes from instagram @layer_frost, siap ada nama Maysaa lagi. So cute. The cupcakes ada glitters, I was was boleh makan ke tak, nasib baik memang boleh makan. First time makan cupcake glitters! They also did the cake for my sister's engagement, seriously cantik gila! Untung tunang ke, nikah ke, aqiqah, boleh try order.

The tarts, yang warna hijau, chocolate and strawberry tu from instagram @nuhasrecette. Tarts tu semua comel, rasanya boleh je nak request apa apa design.

Creampuff tu taktahu lah, my MIL belikan so taktahu dia ada instagram ke tak haha

Pavlova tu, my sister Nina buatkan.

Sebenarnya pavlova ni ada dua jenis, satu yang Nina buat, satu lagi daddy Maysaa buat. Gigih tau dady Maysaa buat pavlova malam malam. Mummy malas so mummy tidur je hahaha

Bukan setakat desserts je ada, tapi sushi pun ada jugak! Sushi ni from instagram @sushika.hq , sedap! Rasa nak order and makan sorang sorang, taknak share :P

Dessert table aqiqah

Sebenarnya ada chocolate fountain, marshmallow and buah tu semua makan dengan chocolate tapi tak sempat ambil gambar sebab dia dekat tepi...

Selain daripada dessert table, we also ordered ice cream & cotton candy stall!

Ice cream ni ada lima perisa yang I order! Strawberry, yam, mint choc chip, vanilla and chocolate kot. Lupa dah. Cotton candy tu ada warna pink je.


Pink cotton candy and ice cream strawberry + yam :)

 Thankyou everyone yang banyak tolong, banyak support, banyak sponsor and semua tetamu yang datang xoxo

Thanks for reading!

6 comments

  1. Cute dessert table! Love how you decorated it :)

    ReplyDelete
  2. The cake is so beautiful, no wonder lupa potong lah. You forgot that it's edible. LOL

    ReplyDelete
  3. Wow these sweets are oh so fabulous! Perfect for any occasions and will make sure will give good delights to every guests.

    ReplyDelete
  4. comelnya... ice cream tu order kt siapa ye?

    ReplyDelete
  5. Kak iman cotton candy dgn ice cream ada ig dia tak

    ReplyDelete
  6. Comelnya DIY dessert table sendiri! Do you mind to share how much you have spent on this? I kinda like surveying for mine now. Hehe

    ReplyDelete