Hello, welcome to www.imanabdulrahim.com. You can search about any topic here :)

5 Photo Editing Apps That I Normally Use On My Phone


Here are some Photo Editing Apps that I normally use for different purpose.




1. VSCO 


Apps ni wajib ada semenjak I kenal apa itu edit gambar and guna sampai sekarang. Zaman dulu I guna, filter ni memang dapat free. Sekarang ni maybe kena bayar kot.



2. Picsart


I selalu guna untuk collage kan gambar, atau insert icon untuk buat highlight instagram story. Untuk buat highlight instastory, just pilih je icon apa apa as the highlight. Contohnya skincare tu, google je icon untuk skincare lepastu save. Then dekat Picsart, letak background wanna yang nak (I nak pink) lepastu add picture and save. Done!

 



3. Canva


Ada macam macam template untuk instagram post, instagram story etc. Semua ada. I guna untuk edit blog, or business instagram.



4. Unfold


Untuk edit instgram story. Ada yang free, ada yang kena bayar.



5. Phonto


I guna untuk tambah wordings dalam gambar kalau perlu. Yang ni kalau I edit pakai Picsart and nak tambah wordings. Font pun boleh download juga.




That's all. Hope it helps :)





No comments