Hello, welcome to www.imanabdulrahim.com. You can search about any topic here :)

Emptied products December 2018

Apa yang I dah habiskan in December 2018.



Sepatutnya setiap bulan I kena post product apa yang I dah habiskan tapi biasalah, tak sempat la, lupa la, malas lah. So yang ni untuk bulan December 2018. (Okay azam tahun 2019, nak update empties setiap bulan....)



1. MUJI Sensitive Oil Cleansing

Yang ni memang one of my fav cleansing oil lepas Hada Labo susah nak dapat. 

I ada review kat sini: MUJI Oil Cleansing Review tapi yang ni Mild punya version. Yang I guna sekarang, sensitive version. Beza dia, yang sensitive ni tak ada Jojoba Seed Oil and Sunflower Seed Oil. Yang mild tu rasa lagi thick, yang sensitive ni rasa lagi gentle. I prefer sensitive punya version. Both ada Olive Fruit Oil. Kalau kulit korang tak boleh dengan Olive Fruit Oil, maybe this one tak sesuai untuk your skin.

2. Kayman Coal Face Cleanser*

This is a local product. Of course I support local product yang bagus. I ada review kat Instagram tapi in case ramai yang tak perasan, I copy semula:


"My thoughts on @kaymanbeauty Coalface Cleanser. One of the local product yang I percaya. Labelling product ni semua lengkap, ada address, mfg date, batch no, precaution and FULL ingredient list.

At first ingatkan texture dia macam gel. I bayangkan macam tu. Rupanya memang liquid. Black liquid. Dah nama pun liquid cleanser kan. Since dia tak ada fragrance, bau dia a bit weird tapi yg I suka. Tak wangi lah yg penting. Siapa yg suka bau cleanser wangi wangi ni mesti rasa pelik. Dia tak berbuih, just macam cuci muka with the black liquid, lepas tu bilas. Done! No alcohol, no fragrance, no SLS. And the pH value is around pH5.5. 

 Cons: The packaging. This tube packaging senang sangat terpicit lebih sampai rasa membazir. Kejap je habis. Sebab dia liquid kan, susah sikit nak adjust. But it depends on you lah. I jenis clumsy sikit haha. Ni pun almost tinggal separuh dah guna. Rasanya dulu dalam pump lepastu tukar ke tube packaging ni 

Overall: I love the ingredient of this cleanser and it’s good for sensitive skin since dia takde irritating ingredients. However, the charcoal might make your skin rasa tingling sikit, tapi kejap je. This is a good gentle, low pH cleanser from a local brand. Takde claims merepek pelik pelik 👍🏼"







3. Primera Miracle Seed Essence

A good essence for dry, dehydrated and sensitive skin. Soothing and antioxidant ingredients. I like this essence.



That's all. Thanks for reading!

*PR gift

No comments