Hello, welcome to www.imanabdulrahim.com. You can search about any topic here :)

Farm In the City, Seri Kembangan

Farm In The City, Seri Kembangan
Farm In The City, Seri Kembangan



Sebenarnya dah lama nak pergi Farm In The City ni nak bawa Maysaa tengok animals tapi asyik tak sempat. So bila ada cuti, terus nak bawa Maysaa sebab Maysaa pun nak explore benda baru jugak kan.


Farm In The City, Seri Kembangan


I teringin nak pergi Farm In City sebab dia macam petting zoo, animals semua dibiarkan bebas and boleh bagi diorang makan. Seronok untuk budak budak!


Beli tiket guna Tripcarte

Kalau nak senang, boleh guna website www.tripcarte.asia untuk lagi senang. Ada banyak lagi tempat tempat menarik yang ada. I pilih nak pergi Farm In City sebab dekat dengan rumah and harga pun affordable. Yang penting, tak perlu print. Kita Go Green!


Follow @tripcarte.asia on Instagram for more updates and promo. Use my coupon code 'IMANABDULRAHIM' and get 15% off! Untuk first time user, boleh guna code 'WELCOME20' and get 20% off!


Harga tiket Farm In The City


Yang ni harga untuk tahun 2018. Kalau harga biasa, ada mykad, adult RM37, children and senior citizen RM30. Yang bawah 90cm, masuk free!

Maysaa jauh lagi nak sampai 90cm, so boleh masuk FREE. Yay!



Lokasi Farm In The City


Address: Lot 40187-40188, 
Jalan Prima Tropika Barat, Bandar Putra Permai, 
Seri Kembangan 
43300 Selangor Darul Ehsan

Nak senang, waze je. Parking pun banyak. Kalau tak cukup parking, boleh park dekat tepi jalan.

 OPERATING HOURS 
WEEKDAYS: 10:00am-6:00pm 
WEEKENDS: 09:30am-6:00pm 
Closed on every Tuesday, excluding Public holiday & school holiday.

Kitorang pergi hari selasa tapi time public holiday so dia buka.


 Farm In The City Guide Map


 

 
Ni token changing machine kalau nak beli animal food, kiddy ride atau poney ride. Taknak beli pun takpe. Satu token RM1.

Ni token dia.


Animal food machine Farm In The City


 Ni contoh animal food machine. Masukkan token and nanti makanan keluar. So boleh la bagi animals makan.

Ni kotak. Dalam ni ada makanan untuk animals.

Seronok bagi makanan dekat birds.


Selain daripada tu, boleh beli makanan untuk animal feeding macam kat bawah ni.

Satu bucket kena bayar RM10.

Untuk feed the animals.

Maysaa feeding the tortoise. Ni dekat area Turtle and Tortoise Farm.



Savannah, Farm In The City





Dekat Savannah ni banyak animals yang jinak jinak and aktif. Siap kejar kejar lagi nak makanan. Comel okay tapi nervous sikit sebab kadang kadang dia main sondol je haha.


Pet Village, Farm In The City



Boleh bagi makan dekat rabbits and Guinea pigs. Diorang makan carrot. Tapi macam dah kenyang je sebab asyik makan kot haha.

Exhibition Hall, Farm In The City



Kat sini ada snake, lizard, raccoon, skunk and banyak lagi. Seriau tengik Maysaa pegang ular relax je!


 

Pony Ride, Farm In The City




Sebenarnya nak bagi Maysaa naik pony ride ni. Rupanya kena lebih 90cm. Maysaa tak boleh lah nak naik. And only untuk under 12 years old and under 40kg.

 Ni lah pony tu.


 So bagi makan kuda je lah, sebab pony tak boleh nak naik.


That's all yang kitorang pergi tengok. Nanti Maysaa besar, boleh pergi lagi. Untuk kids, better pakai baju yang selesa and make sure sediakan air yang cukup untuk stay hydrated sebab panas. I tak bawa stroller and nampak macam tak sesuai bawa stroller sebab jalan tak rata and ada tangga apa semua, so better tak perlu bawa pun tak apa.

Thanks for reading!


No comments