Hello, welcome to www.imanabdulrahim.com. You can search about any topic here :)

Maysaa's body washes review

I've tried quite a few body washes for Maysaa so here is my mini reviews on them :)








1. Buds Newborn Head To Toe Cleanser
This is the cleanser yang Maysaa guna bila baru lahir. I bought this for her based on some good reviews and sesuai for newborn skin. The price is quite expensive, around RM60++ for 250ml. Dekat Mothercare ada. Tapi tak apa lah sebab newborn, I risau kulit jenis sensitive. Dia tak ada bau wangi, dia bau herbal natural gitu which I sukaaaa! Tapi tak ada bau wangi la, bau bersih je haha.


2. Cetaphil Baby Gentle Wash & Shampoo



Lepas dah habis Buds, I beli Cetaphil pulak. Sebab Maysaa pakai sample size Cetaphil and nampak okay. RM30++ for 230ml, dekat Watsons and Guardian ada. Unfortunately, masa Maysaa pakai ni, dia naik gatal gatal dekat leher, teruk jugak. I don't think punce dia this Cetaphil tapi I was hoping Cetaphil boleh kurangkan all the redness. But it didn't.... Tapi guna je lah sampai habis.

3. Little Innoscents Hair & Body Wash


 I got this from Little Innoscents, review here: http://imanabdulrahim.blogspot.my/2017/08/little-innoscents-malaysia-review.html. However, since it comes in a tube packaging, it is quite hard to use, sebelah tangan nak pegang Maysaa, sebelah tangan nak picit lagi. I prefer body washes dalam pump so that senang nak picit and guna. This one, Maysaa guna kejap je pastu I yang guna. Rasa refreshing sebab ada bau spearmint hehe. The price is RM43 for 250ml

4. Offspring Natural Head-To-Toe Wash

 I got this from Offspring Natural, review kat sini: http://imanabdulrahim.blogspot.my/2017/09/offspring-natural-review.html. Masa Maysaa guna ni, like I said before, dia ada merah merah dekat leher since guna Cetaphil memang tak hilang. Tapi guna Offspring Natural ni, memang berkurang banyak. I am not sure sebab kebetulan or ada faktor lain ke, persekitaran ke, atau memang budak budak memang makin besar makin elok naturally, I don't know... Harga lebih kurang Buds, RM50+ for 240ml.


5. Pureen Baby Head-To-Toe Wash

 I don't remember the price, or yang ni hamper hadiah orang bagi, I pun dah lupa. Tapi rasanya harga dia tak sampai RM10 for 250ml sebab yang 750ml pun around RM15+. I guna yang ni bila kulit Maysaa dah okay. So cheap, so wangi. I sukaaaa. Padan lah orang pakai Pureen je. Wangi macam bau baby. Selama ni Maysaa bau natural herba gitu je, takde bau wangi sabun sangat haha. This one memang recommended! I guna sampai habis and kalau taktahu nak try apa dah, I will definitely beli yang ni or other Pureen punya body wash sebab cheap and wangi haha.


6. Johnson's Baby Bath Milk + Oat



Yang ni I beli kemain besar sebab nak bagi tahan lama so beli terus 1000ml. Tak ingat harga, around RM20++ rasanya. Tapi I tak suka sangat bau dia bila Maysaa pakai..... Tak macam baby baby sangat. So I pakai sendiri je, tak pakai pun untuk Maysaa. Tapi okay lah sebab kulit lembut je bila guna. Depends lah hidung masing masing, suka bau macam mana haha.


7. Johnson's Baby Active Fresh Bath
I guna the travel size masa pergi travel haritu. And, I don't like the scent. Taktahu la kalau travel kuat berpeluh ke apa ke, tapi entah lah, this one bau pelik. Maysaa jadi bau pelik and tak wangi. I stress. Nasib baik travel size je.


8. Buds Everyday Head To Toe Cleanser


 So, sekarang Maysaa pakai Buds semula. Sebab I suka bau fresh natural herba gitu and Maysaa memang okay bila pakai Buds masa baru lahir soooo, takpelah pakai Buds lagi eventhough a bit pricey. Yang ni RM60+ for 425ml. Tapi normally ada diskaun. I beli dekat Watsons sebab senang nak beli Buds ni, mana mana pun ada je.

9. Mothercare Bubble Bath


I beli yang ni sebab ada 30% off lepastu dia ada kat tepi cashier masa nak bayar, macam memanggil manggil so I ambil je lah.... And this is for fun je. Penuhkan bath tub Maysaa, letak sabun ni, nanti dia jadi bubble macam ni.

Seronok la mandi bila boleh main bubbles macam ni kan Maysaa kan. Lama lama duduk toilet pun tak apa.

That's all. Thanks for reading!

No comments