Hello, welcome to www.imanabdulrahim.com. You can search about any topic here :)

Dynamic Pulsed Light (DPL) treatment at Wax Candy The Wax Bar Damansara Utama

 Dynamic Pulsed Light (DPL) treatment at Wax Candy The Wax Bar Damansara Utama



In conjunction with Wax Candy The Wax Bar's 3rd anniversary, I was lucky to be invited to join their  Wax Candy The Wax Bar 3rd anniversary blogger party.






I love the ambiance of this place. Dah lah pink kan. Terus suka haha.

Boyzillian and brazilian.

I decided to try their DPL underarm hair removal. Dia claim boleh cerahkan bawah lengan juga. For DPL underarm, the price is RM329 tapi sometimes ada promo so rajin rajin lah follow their social media.

DPL is Dynamic Pulsed Light, katanya latest technology yang combine IPL and laser power. With this technology, dia remove hair semi-permanently. Expected 70-85% permanently hair reduction. (I'll update about this later, tak sabar nak tengok betul ke tak haha)

Antara kelebihan buat DPL:
1. Treatment cepat, untuk underarms cuma around 25 mins je.
2. Jimat duit sebab lama lama dah takde bulu bulu so no need untuk shave or wax
3. Jimat masa, dah tak perlu fikir dah, nak spend masa buat keperluan ni
4. Kurangkan ingrown hairs

DPL ni both lelaki perempuan pun boleh buat, kat mana mana area pun boleh.

This is the room. Selesa and pekerja semua baik and friendly. Tak ada rasa awkward pun.

This is the machine for DPL.

Treatment ni sangat lah kejap. Untuk underarms, mula mula I rasa nervous sebab takut sakit. Dah biasa epilate memang tahan je lah sakit. Surprisingly, yang ni tak sakit langsung. Waxing or epilate 100x ganda lagi sakit. Buat penat je nervous. Rasa macam kena gigit semut sikit je.


 Okay done! Sekejap je, and tak sakit langsung!

Lepas buat treatment ni, kena pakai baju yang longgar and selesa, and tak boleh mandi hot shower,  masuk sauna ke, tanning bad, swimming or applying deodorant for 1-2 days.
 
Lepas dah siap treatment, boleh la terus makan :P


Location (Taman Desa Outlet)
Lot 115A First Floor, Podium Block,  Faber Towers, Jalan Desa Bahagia, Taman Desa, 58100 Kuala Lumpur. 
Phone: 03 7971 9999 / 03 7972 1999   

(Damansara Uptown Outlet) 
 67M, Jalan SS21/37,  Damansara Utama, 47400 Petaling Jaya, Selangor.
Phone: 03 7722 5277

BUSINESS HOURS  
Mon - Fri / 1030am - 8pm 
Sat - Sun / 1030am - 6pm    



Thanks for reading!

No comments