Hello, welcome to www.imanabdulrahim.com. You can search about any topic here :)

My Cleaning Caddy (2018)

My Cleaning Caddy (2018)



First 2019 post, about my cleaning caddy!

Cleaning caddy ni bekas untuk letak barang barang bersihakn rumah. Yang ni I tunjuk cleaning caddy untuk area living room and bilik. Area toilet and dapur nanti I'll share.

So what's inside?


Multi purpose cleaner.
I guna from Method, beli dekat AEON or Jaya Grocer ada kot, around RM16-17 macam tu time sale. This one untuk any surface, table, lantai kalau ada anything tumpah. Just spray je and lap.

Microfibre cloth
Untuk lap segala benda. Habuk, kotor, debu, everything.

Wipes. Ada yang dry punya, untuk dust and hair. Ada yang macam mop, bila malas mop beriya, I guna wipes je. And Tesco Antibac Multi surface wipes. Semua ni beli kat Tesco.

Ni sweeper yang I guna. Pasang je wipes lepastu boleh lap lantai.

 Ni pencuci lantai daripada kedai Eco. Satu RM2.10 je. Beli ni sebab saja nak try. Okay lah setakat nak basuh lantai haha. Ada satu lagi yang famous tapi asyik habis stock je. Supertots kot nama dia. Yang ni Ganso and Fabulous.

Method Squirt and Mop. Picit je lepastu mop. Tak payah nak guna air, tak payah bilas. Okay lah untuk orang malas macam I haha.

Glass cleaner from kedai Eco. RM2.10 jugak.

 Scented garbage bag. I don't know why I am obsessed with these. Ada from Tesco, ada from kedai Eco. 



 
Ni comparison.










 Dulu I guna spray ni sebab takut HFMD dulu.


 Dekat instagram I ada share some few cleaning stuff. Dekat "CLEANING" tu :)





Sponge Magic ni best gila. Semua benda hilang. I cuci suis lampu, meja, dinding, tombol pintu, semua jadi macam baru! (Sebab rumah kitorang sekarang rumah lama). Puas hati sental.

Selain daripada tu, I rasa vacuum cleaner pun benda yang sangat sangat penting! Tapi takde la pula nak ambil gambar kan haha

Semoga 2019 buat I jadi rajin mengemas rumah :P

That's all. Thanks for reading!





No comments