November 2017 | Life recap

November is one of my fav month <3


Daddy, Mummy, Maysaa :)




This year, November 2017 means it is already 5 years since we first kawan with each other? Hahaha. You can read the rest of the story here: November (2015)

Sambung sikit.

November 2016
 Tengah pregnant dekat Maysaa 6 bulan, convocation degree, busy kerja. Convocation story, here: Convocation day 

November 2017
Tiada apa apa menarik yang berlaku hahaha. Just my normal life as a wife, as a mother. Jaga Maysaa, main dengan Maysaa. Kalau weekend rasa boring, keluar jalan jalan. Weekdays kalau ada kawan ajak lepak, I pergi melepak hahaha bunyi macam tak ada arah tujuan dalam kehidupan. But I really enjoy this kind of life. Tak ada stress, duduk rumah goyang kaki jaga anak. (k takdela goyang kaki sangat but you get my point) #TotallyMyDreamLife




Okay so anyways, November recap... (Yay berjaya buat November punya pulak, hopefully rajin sampai bebila!)


AIA The Music Run





Got the ticket for two for AIA Vitality The Music Run. It was quite fun, tapi biasa lah panas sikit. (Takkan nak expect air cond pulak dekat event macam ni kan???)


Postage Sephora sale!

 You guys can read about it here: PERSONAL SHOPPER FOR SEPHORA HALLOWEEN SALE 2017. I rasa nak jadi personal shopper but tunggu lah bila ada sale yang best best hehe

Shopping!
Shopping mestilah agenda yang penting dalam kehidupan ini. Window shopping je...... Asalkan seronok dapat tengok tengok barang. #girls


 Maysaa nak shopping baby doll lah. Ni Maksu Wafaa yang beli, Maysaa tumpang main je

 Maysaa confused nak beli kasut. Kiri ke kanan? Last last beli yang sandal yang kanan tu


Beauty talk at UiTM Puncak Alam


 I was invited to give a talk at Kolej Dahlia Puncak Alam about Skin Mercy. Ala basically pasal skincare je. First time bercakap dengan 1000 audience. Dulu presentation kemain nervous padahal depan kelas je. Ni, like 1000 orang kot dengar. I rasa I syok sendiri je hahaha


Thank you so much Kolej Dahlia UiTM Puncak Alam for inviting me. Students semua best gilaaa. Very responsive. Rasa nak datang lagi hehe. Thankyou girlsssss



The Body Shop Play For Peace Event


TheBodyShop's Play for Peace: For every gift you buy from their seasonal gift collections, they'll donate 4.4p to International Alert’s Peace Play Project (helping refugee children to be children again)






If you have extra money, maybe boleh spend dekat The Body Shop pulak? I LOVE their body butters! (Baru perasan, I tak pernah review lagi dekat blog) (Okay soon)


Family

Yang ni masa ambil Adik (adik ipar) dekat sekolah sebab dah start cuti sekolah! Maksu Wafaa, Maklang and Maysaa nak makan Baskin Robins! Of course mestilah order Cotton Candy and Cookie Dough. Tak ada benda lain nak order, mesti dua ni je. Tapi I suka Mint Choc Chip!

The cousins. Maysaa, Nuhaa, Sofeea. Cousins are the first friends, kan?


Beza 10 minggu je budak dua orang ni. Size pun nak sama besar dah <3


Flavours by SBU Cafe food tasting | Shah Alam


My first fav tudung bawal is from SBU. Now, SBU dah ada cafe! 

This is Kak Nora, the owner of the cafe. Don't forget to say hi kalau pergi.


Makanan yang ada. Mushroom soup, Salted Egg Chicken Pasta, Samyang Chicken Chop, Fresh Orange, Kedondong Asam Boi. Sedap gila pls semua and harga afforable. Time taip ni, I meleleh leleh air liur sebab teringat sedap sangat. Dengarnya sekarang ada Daging Salai Masak Lemak Cili Api??? Kenapa sedap sangat niiiii.

 Pavlova dia pun sedap. Brownies with Ice cream pun sedap. I tak dibayar untuk tulis ni k. Ni jujur punya sedap haha.


Best friend since 12 years ago? 

Maysaa demam
Lagi? Maybe because of the weather, atau berjangkit dengan orang.

Sampai kena neb.

Sedih sangat. Susu taknak, hidung tersumbat, selesema, batuk. Kesian. Mummy pump susu letak dalam cawan untuk Maysaa minum. Kurus dah dia ni.

Tapi jangan risau, Maysaa dah sihat dah :)



My most fav thing, MAKAN!


 First time try Chir Chir, Pavilion.

Also read: KOREAN FRIED CHICKEN | KYOCHON VS 4FINGERS VS CHIR CHIR VS KFRY



 Sushi Zanmai! My fav sushi dah habis dah I makan, tak sempat ambil gambar hahaha

 Bingsu ni sedap ok dekat KFry IOI City Mall. WAJIB TRY kalau pergi. Thankyou Padgie cadangkan. With Padgie and Azza, my bebigels.

 KFry lagi?? Dua hari berturut turut makan KFry sambil lepak dengan Yana, Mayy, Sarah, my highschool bestfriends

  What we ordered at KFry.

The Kelantan in me mestilah suka Roti Titab. Tapi dah tak sedap sangat dah kat sini. Dulu sedap. Area Caltex Sg Sekamat Kajang. Dol Tomyam nama tempat ni. Pagi je ada.


 Homst Restaurant. Benda wajib order, shark fin soup. Sedap makan panas panas. My fav!



That's all for November! Tak sabar for December recap pulak hehe. Thanks for reading.

2 comments

  1. fav betul kfry tuu.Hai maysaa jangan sakit lagi tauu nanti kurus

    ReplyDelete
  2. Iman nk tny mcm mana bli baju carters utk maysaa? Ada shipping to Malaysia ke?

    ReplyDelete