Hello, welcome to www.imanabdulrahim.com. You can search about any topic here :)

Launching Dutch Lady Malaysia


Baru baru ni, Maysaa dengan Mummy pergi Launching Dutch Lady Malaysia dekat Menara KL.



Dutch Lady Malaysia kini menawarkan tahap DHA tertinggi (berbanding susu formula untuk kanak kanak yang lain 1-3 tahun dalam lingkungan harga yang sama) dalam packaging yang baru.


Pengarah Urusan Dutch Lady Malaysia, Encik Tarang Gupta ada share:
1. Sejak diasaskan di Malaysia lebih 55 tahun yang lalu, mereka committed untuk bekalkan nutrisi melalui produk yang dipercayai
2. Mula memperkenal susu formula untuk parents dekat Malaysia pada 1998
3. Dutch Lady merupakan yang pertama memperkenalkan rumusan 0% sukrosa dalam 2012 bagi menangani kebimbangan terhadap penyakit tidak berjangkit di Malaysia.
4. Tahun tahun awal kanak kanak merupakan tempoh perkembangan kognitif, emosi dan sosial yang penting dan ramai ibu bapa memahami kepentingan DHA sebagai nutrien yang menyokong perkembangan kanak kanak.
5. Dutch Lady 123 juga mempunyai kandungan nutrien yang lebih tinggi untuk protein, vitamin D3, vitamin C untuk kanak kanak yang sedang membesar

Sharing daripada pengarah pemasaran, Ashlee Ng tentang kepentingan DHA yang tinggi dalam susu kanak kanak:
1. Bagi kanak kanak 1-5 tahun, otak mereka berkembang pesat sehingga 90%. Pengambilan DHA memberi manfaat kepada keupayaan kognitif dan proses pemikiran, tingkah laku dan tahap fokus

Dr. Yong Junina sebagai tetamu khas ada share:
1. Menjalankan penilaian perkembangan menggunakan Skala Perkembangan Mental Griffith
2. Menggalakkan ibu bapa memupuk kebijaksanaan anak melalui building blocks untuk meluaskan daya imaginasi, membina dan mencipta tanpa sekatan.
3. Lebih baik jika ibu bapa pun join juga sesi bermain dan bercerita supaya menggalakkan kemahiran sosial dan bahasa.



Dengan duta Dutch Lady, Scha Alyahya dan Lara Alana. Scha baik betul nak tangkapkan selfie :)



 Maysaa good girl ikut je Mummy and tak meragam dekat event. Lepas ni boleh ikut lagi k baby <3


Malam tu ada coverage pasal event ni dekat Buletin Utama TV3, nah gambar Maysaa masuk TV haha


Dutch Lady 123, Dutch Lady 456, Dutch Lady 6+ boleh didapati di semua pasar raya besar dan kedai kedai di seluruh negara. For more information, boleh visit www.smartmoments.com.my

Thanks for reading!

No comments