Guardian 40% sale haul

I went a little bit crazy sebab ada Guardian 40% sale last weekend!!

This is what I bought during the sale (ada a few yang tak ada dalam gambar)





It's actually Beauty Days sale at Guardian, where almost ALL Cleanser & Moisturizer ada 40% off. YES! Normally memang ada sale every month, I tak pelik pun, tapi sale yang 15-20% je and tak semua brand.

Tapi 40% off, YES PLS. Banyak gila brand yang ada sale. I went to Guardian, 3 kali....


xxx


This is what I bought the first round:


Biore Perfect Protect Milk - Memang Marwan pakai and ada 15% off tapi beli je lah sebab yang sekarang pun nak habis dah. Good for oily skin!

Hada Labo Blemish & Oil Control Hydrating Foaming Wash - Marwan punya jugak. I suka sebab senang ada pump.

Simple Cleansing Oil - So many good reviews and suitable for sensitive skin. Yang ni I tinggal dekat my parents house, so tak perlu la angkut banyak banyak barang dah. Around RM35 after sale.

Rosken Dry Skin Cream - Was planning nak pakai kalau ada dry patches, not for everyday use.

LaF ceramide cream - Was so intrigued with this brand and normally mahal around RM49. Bila ada sale, jadi RM30 je so yes, kena beli!!!


Second trip:


Nano White Fresh Mist - Nampak macam best so I bought for my sister

Eucerin Mild Cleansing Milk - It's gentle, low pH, suitable for sensitive skin.

Organic Aid Cream - Banyak good reviews for dry skin and boleh pudarkan scars. Dah lama nak try tapi asyik tak beli beli. So now I beli je.

Bioderma Micellar Water - One of the best micellar water, lagi best daripada Garnier katanya. I beli yang kecil untuk senang bawa travel.

Bio-Essence Miracle Bio Water Sunscreen - Sebab dia kata suitable for sensitive skin. We'll see how....


Final trip:


Neutrogena Oil to Foam - Intrigued with the oil-to-foam tu. Tak sabar nak try!

Hada Labo Premium Hydrating Lotion - I've tried the sample size and I suka. Normal price mahal, so boleh beli time sale je lah hehe

LaF Whitening Ampoule - Again, sebab I curious, nampak best.





Andddd, so many of you girls yang share their skincare hauls. Best sangat tengok!!!!



Just a reminder:
1. Jangan pakai semua sekali gus. Kalau breakout, nanti tak tahu apa punca. Seeloknya pakai satu satu, selang 5-7 hari. Kalau rasa ok, baru tambah product lain pulak. Jangan tempek segala benda sekali gus tau.
2. Buat patch test dulu, untuk check sesuai ke tak dengan kulit kita.




That's all. Thanks for reading!

19 comments

  1. Salam. Kak iman boleh tak buat review untuk produk laf. Nak try sangat sbb tengok kak iman jadi terikut hehe

    ReplyDelete
  2. Because of you, guardian i pegi semua dah sold out yg LaF tu. People just buy it. They don’t care pun just because u beli, they beli too. Which is not good. And ape yg u tulis psl guardian haul kat blog ni just sama je dgn kat insta n twitter. Ingatkan ade lain2 rupanya sama je. Lol.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I don't think because of me. Banyak je product lain yang I beli/guna/promote, tak sold out pun haha. Maybe it's a new product and orang pun intrigued. And orang yang habiskan product tu, maybe tak kenal I and takde kaitan dengan I pun hahaha. And, of course la sama je benda I beli. Takkan dekat twitter I update benda lain, Instagram benda lain, blog benda lain. Tak ke pelik kalau gitu? Hahaha

      Delete
  3. Tq Iman bgtau ada sale kat guardian. I am so in need of a new cleanser and sunscreen, but I am kinda broke at the moment. Bila ada sale ni finally I mampu beli haha

    ReplyDelete
  4. Kak Iman, Organic Aid Cream tu as moisturizer ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah saya pakai as moisturizer (sorry tlg sibuk replykan hehe)

      Delete
  5. any tips for uneven skin tone?

    ReplyDelete
  6. Kak Iman buat review LaF tu tauuuu.

    ReplyDelete
  7. As salam kak iman. Yg neutrogena cleansing oil to foam tu sama tak dgn yg oil cleansing biasa ? i mean, boleh tak guna dia masa buat double cleansing method ? Really need the answer, kak iman. Thank you.

    ReplyDelete
  8. Organic aid cream tu mmg best. Saya pakai sejak 2011/2012 until now ok!! Tak pernah tukar moisturizer lain. Mmg dia hilangkan scars & it works well on my skin. I have dry skin. Ada je sepupu/kawan yg try pakai tp x sesuai dgn kulit diorang sbb they have oily skim, and the trxture of the cream is quite thick.. kalau oily skin pakai mmg muka minyak

    ReplyDelete
  9. hai kak iman, nak tanya klu kulit muka jd menggelupas normal ke tu ? mcm mne nk tau punca kulit muka jd mcm tu adkh sbb cuaca or cleanser yg x sesuai dgn kulit muka .. i have combination skin .. tp i bljr dkt perlis .. dtg sni kulit muka terus jd dry and menggelupas .. mcm mne ye nk overcome benda ni ? tenkiuu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm having this too. takut faktor cuaca je huhu bazir je beli cleanser baru nanti �� really hope kak iman dpt jawab :)

      Delete
  10. Hi,kak Iman macam mana nak tengok expired date untuk biore sunscreen tu? Ada date bawah botol dia tapi tak sure tu expired date or manufacturing date.

    ReplyDelete
  11. Yg LaF ceramide cream tu okay ke after you pakai? 😊

    ReplyDelete
  12. produck laf tu i pon start fall in love now. pakai pore ampoule dia best gila

    ReplyDelete
  13. Iman..please buat review Hada Labo Blemish & Oil Control Hydrating Foaming Wash :)

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  15. Thanx for the post, just today I was wondering again

    ReplyDelete
  16. salam, hai kak iman. nak tanya yang Laf ceramide tu beli dekat guardian mana ye? dah try cari dekat tempat saya and most of them takde brand tuuuu.

    ReplyDelete