October beauty purchases!

Beauty stuff I recently bought!






Sebenarnya, dah buat dah recent beauty purchases three weeks ago rasanya. Click Here to read.

So yang ni, semua beli selepas that entry.



First of all, The Ordinary products! I love The Ordinary sebab ingredients semua straight forward and of course, harga affordable. Like the Niacinamide serum, around RM49 rasanya I beli. Kalau beli sendiri, lagi murah around RM30 je tapi I order je, senang. Just search dekat ig hashtag #theordinarymalaysia pastu pilih je seller yang korang nak. 

Azelaic Acid Suspension 10% - brightens the skin tone, improve skin texture, reduce blemishes. I use this for my husband, tapi dia a bit drying. Rasa bercapuk capuk so kena pakai sikit sikit je.

Natural Moisturizing Factor + HA - Hydration. Tak buka lagi. Simpan dulu buat stock haha.

Niacinamide + Zinc - Reduce blemishes, balance sebum activity and for glowinggg. Baru pakai for two weeks. I love how smooth my skin feels like. Nanti dah pakai 6 weeks ++ baru I buat review sebab untuk serum, lepas 6 minggu baru boleh nampak perubahan dia.



Next, is Hada Labo products! Yang ni I beli dekat Shopee sebab tengah sale. Beli from mymetholatum, memang company for Hada Labo so memang trusted.

Tips: Kalau nak beli from Shopee, cari "Shopee Mall" atau "Preferred"

I bought Air Aqua UV Moist for only RM26.95. Normal price RM53.00, even dekat Watsons or Guardian pun susah nak tunggu dia sale so I memang terus beli. Beli sekali moisturizer SHA Hydrating Cream, sebab saja nak try, RM17.80. Anddddd, free shipping. Again, tak guna lagi. Simpan buat stock :P

 Next is, compression masks. Yang biru I bought from Daiso The Starling Mall Damansara, RM5.90. Ada 24 masks. Yang belah kanan tu I bought from MUJI, RM4.90 for 5 sheets. Of course lah Daiso is wayyy cheaper.

From my twitter.

Only one makeup for this month, Colourpop No Filter Concealer. Yes, I am obsessed with concealer to conceal my bad dark circles so memang concealer ni wajib for me! Currently my fav.

Of course, more sheet masks! Yang ni beli dekat AEON Wellness, dua belah kanan tu buy 1 free 1 (rasanya) and 4 belah kiri tu, 4 for RM10 (kalau tak salah) (Sebab I pun dah lupa)


 Lastly but not least, The Face Shop Dr. Belmeur range. Tapi yang ni I tak beli, yang ni dapat dalam my race kit for free. Excited gila bila dapat free sebab dah lama nak try. Good for dry skin. Ato Salt Cream tu paling wishlist sebab dia ada niacinamide and ceramide! The price is quite pricey, so bila dapat free, bestnyaaa! Tapi taktahu la bila nak try haha simpan dulu, nanti baru try.


That's all for October! Upcoming parcels are from Sephora (sebab Halloween 60% sale) and more The Ordinary productsss!

Thanks for reading!

No comments