Hello, welcome to www.imanabdulrahim.com. You can search about any topic here :)

Boba Hunt!








Antara boba / bubble tea / pearl (apa apa lah korang panggil) yang I pernah try. Minum dengan moderate ye, jadi bijak! :)



1️⃣ Tealive
🥛 Bang Bang Milk Tea / Bang Bang Fresh Milk
💸 RM7-8
📌 Mana mana Tealive seluruh negara

Yang ni yang paling legend. Kalau teringin ke apa, of course lah pilih Tealive.




2️⃣ The Alley  
🥛 Brown Sugar Deerioca Creme Brulee Milk
💸 RM14.90
📌 Subang SS15, Cheras Traders Square, Setapak, SS2 etc

Repeat? No. I tak tahu kenapa I tak minat. Lepas minum rasa kembung perut. Terus tak rasa nak repeat dah. I sempat beli twice je.




 3️⃣ Full Want  
🥛 Brown Sugar Pearl Milk
💸 RM8.90
📌 The Gardens

Yang ni I beli masa terlalu depan kedai ni nak makan dekat Jinjja Chicken. Nampak best, try je lah. Repeat? Kalau terlalu depan kedai pastu rasa nak, I beli lagi.




4️⃣ KOI The  
🥛 Brown Sugar Milk Tea
💸 RM9+
📌 OU, KLCC, Pavi, Sunway Pyramid, IOI City Mall, The Gardens

Repeat? Tak. I've tried 3-4 times rasanya, setiap kali beli rasa tak best sangat. Maybe I akan beli lagi cuma yang lain kot.



5️⃣ Chizu  
🥛 Molesses With Milk  
💸 RM10 
📌 IOI City Mall, Mid Valley

Repeat? Yes. This one is so sedap, I suka!



6️⃣ Daboba  
🥛 Roasted Brown Sugar Pearl Frwsh Milk  
 💸 RM13.90 
📌 Mytown  

Repeat? Yes. Kalau pergi Mytown maybe beli, tapi tak selalu pergi Mytown. Sedap juga! Satu lagi tu Honey Golden Pearl Green Milk Tea (RM9.90)

7️⃣ Tiger Sugar
🥛 Brown Sugar Boba Milk
💸 RM12.90
📌 Sunway Pyramid, Sunway Velocity

Repeat? Milk okay kot. Yang satu lagi tea tu pahit sikit (I tak suka pahit). Among the first yang I try. Minum banyak round sampai kembung perut jugak haha



8️⃣ Xing Fu Tang   
🥛 Brown Sugar Boba Milk  
💸 RM12.50 
📌 SS15, SS2, Setapak, Cheras Traders  

Repeat? YES. Berapa kali dah repeat. Milk tea pun ada tapi I tak minat sangat sebab rasa dia pelik sikit for me. Kalau milk, yes!






9️⃣ JLD Dragon (Ji Long Tang)
🥛 Brown Sugar Boba Thick Milk
💸 RM12.90
📌 SS15, Cheras

Repeat? Tak kot. Bubble dia terlalu lembut and tak feel nak kunyah.

This entry will be updated dari masa ke semasa, kalau kalau I try yang baru :P

Disclaimer: Semua beli sendiri. Ni taste I. Jangan percaya sangat. Sila try sendiri.