Hello, welcome to www.imanabdulrahim.com. You can search about any topic here :)

Boba Hunt!








Antara boba / bubble tea / pearl (apa apa lah korang panggil) yang I pernah try. Minum dengan moderate ye, jadi bijak! :)



1️⃣ Tealive
πŸ₯› Bang Bang Milk Tea / Bang Bang Fresh Milk
πŸ’Έ RM7-8
πŸ“Œ Mana mana Tealive seluruh negara

Yang ni yang paling legend. Kalau teringin ke apa, of course lah pilih Tealive.




2️⃣ The Alley  
πŸ₯› Brown Sugar Deerioca Creme Brulee Milk
πŸ’Έ RM14.90
πŸ“Œ Subang SS15, Cheras Traders Square, Setapak, SS2 etc

Repeat? No. I tak tahu kenapa I tak minat. Lepas minum rasa kembung perut. Terus tak rasa nak repeat dah. I sempat beli twice je.




 3️⃣ Full Want  
πŸ₯› Brown Sugar Pearl Milk
πŸ’Έ RM8.90
πŸ“Œ The Gardens

Yang ni I beli masa terlalu depan kedai ni nak makan dekat Jinjja Chicken. Nampak best, try je lah. Repeat? Kalau terlalu depan kedai pastu rasa nak, I beli lagi.




4️⃣ KOI The  
πŸ₯› Brown Sugar Milk Tea
πŸ’Έ RM9+
πŸ“Œ OU, KLCC, Pavi, Sunway Pyramid, IOI City Mall, The Gardens

Repeat? Tak. I've tried 3-4 times rasanya, setiap kali beli rasa tak best sangat. Maybe I akan beli lagi cuma yang lain kot.



5️⃣ Chizu  
πŸ₯› Molesses With Milk  
πŸ’Έ RM10 
πŸ“Œ IOI City Mall, Mid Valley

Repeat? Yes. This one is so sedap, I suka!



6️⃣ Daboba  
πŸ₯› Roasted Brown Sugar Pearl Frwsh Milk  
 πŸ’Έ RM13.90 
πŸ“Œ Mytown  

Repeat? Yes. Kalau pergi Mytown maybe beli, tapi tak selalu pergi Mytown. Sedap juga! Satu lagi tu Honey Golden Pearl Green Milk Tea (RM9.90)

7️⃣ Tiger Sugar
πŸ₯› Brown Sugar Boba Milk
πŸ’Έ RM12.90
πŸ“Œ Sunway Pyramid, Sunway Velocity

Repeat? Milk okay kot. Yang satu lagi tea tu pahit sikit (I tak suka pahit). Among the first yang I try. Minum banyak round sampai kembung perut jugak haha



8️⃣ Xing Fu Tang   
πŸ₯› Brown Sugar Boba Milk  
πŸ’Έ RM12.50 
πŸ“Œ SS15, SS2, Setapak, Cheras Traders  

Repeat? YES. Berapa kali dah repeat. Milk tea pun ada tapi I tak minat sangat sebab rasa dia pelik sikit for me. Kalau milk, yes!






9️⃣ JLD Dragon (Ji Long Tang)
πŸ₯› Brown Sugar Boba Thick Milk
πŸ’Έ RM12.90
πŸ“Œ SS15, Cheras

Repeat? Tak kot. Bubble dia terlalu lembut and tak feel nak kunyah.

This entry will be updated dari masa ke semasa, kalau kalau I try yang baru :P

Disclaimer: Semua beli sendiri. Ni taste I. Jangan percaya sangat. Sila try sendiri.