5 HALAL RESTAURANTS IN KOREA THAT I VISITED


Sharing a few halal restaurants that I visited in Korea.




 1. Yang Good 



Yeoksam Station, Exit 6. Lepas tu jalan je ikut map. Yang best dekat Yang Good ni, kalau upload gambar dekat social media and tag the location, boleh dapat 10% off bill. 

Total makan: 70000KRW++

Address: 15, Nonhyeon-ro 95-gil, Gangnam-gu, Seoul, Korea Selatan


 2. EID 


Itaewon Station Exit 3. Yang ni pun kena jalan tengok map. Makanan sedap! Dekat Itaewon banyak je makanan halal tapi kitorang pergi EID sebab orang kata makanan dia sedap.

Beef bulgogi - 10000KRW
Jimdak - 12000KRW
Air peach - 3000KRW

3. Restaurant I lupa nama....


Yang ni dekat Nami Island, sebelum naik feri. Quite okay tapi mahal sikit, lupa harga dia haha. Topokki dia sedap!



 4. KERVAN 


Bukan korean food. Yamh ni more to Turkish Restaurant yang halal. Kitorang pergi dekat Coex Mall. So best lah shopping and boleh makan makanan halal yang kenyang. Cuma harga dia quite expensive. Satu dish around 20000KRW.


5. YangPang Chicken 




Station: Ewha Womans University, exit 3. Yang ni kena tanya dulu mana satu yang halal sebab bukan semua chicken dia halal. Tapi owner dia baik!

Ayam goreng biasa 10000KRW, ayam spicy 12000KRW, nasi 1000KRW each.




MAKANAN HALAL DI INCHEON INTERNATIONAL AIRPORT 


Ada Nimat Halal Korean Cuisine dekat dengan Gate 118, area food court. Kena cari Gate 118. Masa haritu kitorang Gate 124 so dekat je lah nak pergi makan. I bought Bulgogi Kimbap for 5500KRW.

That's all. Hope it helps!

No comments