Maysaa's Toys (12M +)

Yang ni I listkan toys to encourage fine motor skill (coordination). Suitable for 12 months ++



1. Bead maze



I bought this sebab benda ni selalu ada dekat tempat mainan budak budak and also hospitals kalau tengah menunggu tu and Maysaa macam berminat nak main. 


Yang ni boleh search je dekat Shopee "bead maze" nanti banyak yang keluar. I bought this for around RM40+. Seronok tengok Maysaa focus satu satu gerakkan beads tu.

2. Ring stacker



Yang ni plastic je, gigit sikit je dah penyet haha. I bought drom Mr DIY for around RM18+. Enough untuk practice coordination skill, masukkan ring tu satu satu walaupun dia tak reti lagi mana satu yang first haha.

3. Shape sorter



This one dapat hadiah, I don't remember siapa yang bagi, sorry! Tapi best sebab boleh masukkan shapes dalam lubang walaupun tak pandai match lagi tapi seronok bila pandai masukkan dalam lubang.

4. Building Blocks



Yang ni beli dekat Mr DIY around RM17+ macam tu. Dia lembut so tak sakit hati kalau terpijak atau baling baling.



 Boleh lah practice bila blocks and also coordination jugak. Nanti besar boleh belajar colours.

5. Peg Puzzle 



Yang ni beli dekat Shopee, satu dalam RM5+. I beli animals and fruits. Sambil sambil tu boleh kenal animals and fruits. 

Dekat instagram ada juga hashtag #MaysaaMain untuk DIY activities for babies.

That's all. Thanks for reading.

Disclaimer: Not a sponsored post ye. Semua beli sendiri :P

No comments