Watsons Click & Collect Review

This is my first time trying Click & Collect. Selama ni malas nak try sebab buat apa la susah susah nak beli online, Watsons dekat je dengan rumah.




So anyways, I decided to try sebab ada sale best and satu hari je, takut tak sempat nak pergi store, so I beli je lah online. Bukan urgent sangat pun.


So cara dia? I guna via apps. Macam biasa, pilih barang and add to cart.


Ni contoh je barang ni. Lepastu click dekat delivery atas tu.


Choose Click & Collect.

Lepastu checkout.


Pilih je nak collect dekat store mana and buat payment. Lepastu tunggu email.


I ordered on 6th June 2018. So just tunggu SMS and email untuk pickup.





18th June baru dapat email and SMS untuk pickup. 12 hari baru boleh collect. Hmmm.


Ni kaunter untuk collect. Just tunjuk IC and SMS je. Lepastu terus dapat barang. Tapi for me, tak efisyen sangat. Sebab order macam tak tersusun.

Berapa charge untuk Click & Collect?
Below RM49, charge RM2. Kalau above RM50, free.
 Dia kata 2-7 working days. Mine took 8 working days. Lama jugak.


Ada jugak Click & Collect Express. At Pavillion store only.

My thoughts:
Slow, tak berbaloi kalau urgent nak barang, apps sometimes crash. Kalau barang memang dah ada dekat store, better terus beli dekat store je. Unless barang sale and susah nak dapat, okay lah nak try Click & Collect ni. Ada a lot of reviews cakap apps hang lepas buat payment and lambat dapat refund, barang lambat nak collect etc. So for me, berbaloi guna time desperate nak barang yang susah dapat je.

My personal experience, senang je nak buat payment, cuma barang lama nak tunggu.

That's all. Thanks for reading!

2 comments

  1. hahaha terfikir benda sama. baik gi beli terus je since kena collect kat watsons jugak

    ReplyDelete
  2. betul tu.. Ramai reviewers cakap Watson apps macam apa entah.. Lebih suka pergi beli dekat store je simple

    ReplyDelete