Redeemed my Sephora Beauty Pass Reward and birthday gift.

All my redeemed stuff from Sephora!






I've blogged about how to redeem your birthday gift online here: How to redeem your birthday gift from Sephora Malaysia?

So this year, I try redeem dekat store sebab I baru je shopping untuk Sephora 20% sale and masa sale tu tak boleh redeem birthday gift. Hmmm. And last year ada RM30 off jugak, tahun ni tak ada. Dah tak best.

And the worst thing is, HADIAH DIA SAMA. Cause I blogged about it last year, I can confirm, hadiah dia sama macam last year. So kalau last year Black card and this year pun sama, akan dapat hadiah yang sama. Alahai Sephora.




Nasib baik tahun ni Gold card so dapat hadiah yang lain. Tease palette, Tartiest lip paint and mascara.


Moving on to the Sephora Beauty Pass Rewards! I tahu ada banyak new rewards ni from Inaz (her twitter @inazeyy). And there's a lot of things I wanna try, so I redeem almost everything tapi tu lah, points tak cukup hahaha



Tapi kalau nak redeem beauty pass rewards ni, kena purchase something dulu so I beli lah Sephora hand cream tu around RM29 rasanya. Then, barulah boleh redeem all the rewards. For birthday gift, tak perlu purchase apa apa pun boleh redeem. I redeem dekat IOI City Mall, staff dia friendly je :)

For 100 poimts, I redeemed:
1. Supergoop Unseen Sunscreen (5ml). Yang ni dah lama dalam wishlist. The price is RM143 for 50ml. Nak beli time sale tapi I dah banyak sunscreen. So nasib baik ada yang small ni. Kalau betul betul worth it, baru I beli time next sale. (Beli time sale je hahaha hashtag jimat).
2. Benefit 3D Browtones shade 4
3. Stila Waterproof Liquid Eye Liner Intense Black - One of my wishlist bertahun tahun lamanya
4. KVD Lock It Setting Powder (1.4g)
5. Boscia Luminizing Black Mask
6. Boscia Tsubaki Swirl Moisturizer

Ada a few lagi yang 100 points tapi I tak redeem sebab dah pernah try contohnya Tarte mascara, Sephora moisturizer, Tarte moisturizer

I redeemed Fenty Beauty lipstick for 250 points and Caudalie Brightening Kit for 500 points.



So, how to get Sephora points?!
1. Every RM3 spent, you'll get 1 point. So kalau nak redeem yang 100 points, spend lah RM300 kat Sephora.
2. Kalau review product, dapat 5 points. So review 20 products, dapat lah 100 points. Tapi boleh review products yang kita pernah beli with Sephora je. So tak boleh tipu tipu ye hehe.

That's all. Thanks for reading!

No comments