Apps berguna kalau bercuti ke Korea


Apps yang I guna masa pergi Korea bulan lepas. Kitorang bercuti ni redah saja, tak ada pakai any tour guide, jadi kena pandai pandai survive sendiri.




1. Klook





Untuk beli tiket yang harga lagi murah daripada biasa. I beli tiket masuk Everland, dapat 50% off and beli untuk trip pergi Nami Island juga. Boleh guna code DKRNJ kalau first time nak guna apps ni.

2. Visit Korea


Untuk tengok mana tempat best yang korang boleh visit.



3. Naver Map


Sangat berguna sebab banyak jalan kaki. Jadi nak pergi mana mana, letak je daripada station mana. Nanti apps ni bagitahu kena keluar ikut exit berapa. Tak ada lah penat berjalan and sesat sana sini. Jimat masa jugak!

4. KakaoMetro



Nak naik subway dekat station mana and tukar dekat mana. Dekat Korea, public transport dia tak susah, cuma kena selalu aware. Apps ni siap ada travel time jadi senang nak estimate masa. Paling berguna!

5. Google Translate


Yang ni boleh explore sendiri. Just guna apps ni untuk translate bahasa Korea yang tak faham tu.



That's all. Thanks for reading and hope it helps!

No comments